Pages Menu
Menü

Rólunk

 

A Tópart Idősotthon és Gondozóház Őrbottyánban, egy zsákutca végén, 7000 m2 parkosított kertben, egy 1700 m2 területű horgásztó partján, déli fekvésű, teljes panorámás erdőre néző, csendes, jó levegőjű, kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó 24 fős szociális intézményként működik, mely személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatási forma keretében átmeneti és tartós szociális ellátást nyújt az életkoruk, egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt rászorultak részére.

Az egész intézmény akadálymentesített. A lakószobák 14 – 35 m2 alapterületűek, melyekben egy ellátottra átlagosan 19 m2 lakóterület biztosított. A szobák saját fürdőszobával, melegítőkonyhával, nagyságtól függően előszobával, rendelkeznek. Lakóegységei berendezése speciálisan a gondozottak alapbetegsége és ápolási igénye szerint lett kialakítva. A személyzet elérhetőségét kézi nővérhívó rendszer biztosítja.

Az intézmény tág belső tereiben, és lift használatával a kerekesszékkel közlekedők is könnyen mozoghatnak a szintek között is. Társalgók, teakonyha, foglalkoztató, könyvtár, ebédlő, tálalókonyha és mosoda szolgálják az ellátottak komfortérzetét.  A gondozási egységekben otthonos, családias légkör alakult ki. A lakók e keretek között a lehető legnagyobb önállóságot élvezik: talán ennek, és az őket körülvevő légkörnek köszönhető, hogy a többség az intézetet igazi otthonának tekinti.

Ha az ember egy becsületesen ledolgozott élet vége felé betegen és magányosan tölti napjait, ha már nehézséget okoz önmaga ellátása is, ha nincs a közelben hozzátartozó, aki napi 24 órában el tudná őt látni, gondozóházunk megoldást jelent számára.
Az ember idős korában is fejlődhet. A hasznos tevékenység az inaktív mindennapok helyett aktivitásra, életkedvre serkent. A meseszép környezet, az igényesen kialakított látványnak is szép, az intézmény vezetése, és valamennyi dolgozójának elkötelezettsége a biztosíték, hogy lakóink számára emberhez méltó életet, biztonságot, szeretet és tartalmas, szép életet biztosítsunk.
Szakmai munkánkkal, emberségünkkel, odafigyelésünkkel, erkölcsi nézeteinkkel, folyamatos szakmai fejlődésünkkel kívánjuk elősegíteni lakóink körében a testi, szellemi és szociális jólét megteremtését.